220 гр. Крехко телешко месо су вид
10 гр. Слънчогледово олио
80 гр. Сос Терияки – маслен сос
150 гр. Картофено пюре
1 гр. Сусам микс
2 гр. Зелен лук / ситно нарязан/
Начин на приготвяне
Изваждаме внимателно от пакета крехкото телешко и го нарязваме на 3-4 еднакви парчета напречно на мускулните влакна. Поставяме го в предварително загрят тиган с олио и го запичаме до готовност от двете страни.
Добавяме сос Терияки и редуцираме докато сосът се сгъсти, след което отстраняваме от котлона.
Начин на издаване
В средата на затоплена чиния поставяме затопленото картофено пюре. Подреждаме парчетата телешко върху картофеното пюре поливаме с останалия сос в тигана.
Накрая поръсваме със сусам и зелен лук.
Време за издаване: 17 минути