1 бр. Патешко бутче су-вид
100 гр. Картофено пюре
30 гр. Манатарки бланширани /кубче/
50 гр. Пресни гъби /слайс 5мм/
40 гр. Зеленчуков бульон
80 гр. Сос Алфредо
10 гр. Слънчогледово олио
1 гр. Трюфел олио
15 гр. Бяло вино
1 гр. Магданоз
1 гр. Чеснова паста
Начин на приготвяне
В предварително загрята фурнана от 250º поставяме патешкото бутче в подходящ съд и печем до златист цвят. В сгорещен тиган с олио добавяме манатарките и запържваме от двете страни до златист цят. Добавяме и пресните гъби и тях ги запържваме от двете страни до готовност, след което ги гасим с вино. Добавяме зеленчуковия бульон, сос Алфредо, намаляме котлона и оставяме да къкри. След като сосът се сгъсти го отстраняваме от огъня и добавяме ситно нарязания магданоза, трюфел олиото, чесновата паста и разбъркваме добре.
Начин на издаване
В предварително затоплена чиния разстиламе картофеното пюре по дължината в единия край. След това поставяме готовия сос в каналчето на пюрето, а отпред пред пюрето поставяме патешкото бутче. По желание гарнираме със свежи билки.
Време за издаване: 17 минути